top of page

Lessons

At NoorderAteliers I teach drawing and painting, in the 'Ateliergroep', where I coach every individual painter in their own process, and help them build their artist's identity and find their path in art. I also give drawing classes at the Portretschool, a 2 year long portret education, also at NoorderAteliers.  NoorderAteliers also has a location in Friesland, starting in january 2024 in Heerenveen, where Model sessions take place on wednesdays, in the same format as in Groningen.

I developed teaching methods for anatomic drawing for artists, both in the 2- and 3dimensional arts. In one year time, 30 lessons + drawing and studying at home, you can understand and draw the human form in an anatomical accurate way. I provide these lessons for academies and for private groups of artists on request.

Below you'll find a link to drawings made by a few of my students at the Klassieke Academie te Groningen. 

 

Bij de NoorderAteliers geef ik tekenen en schilderen, in de 'Ateliergroep', waar ik elke individuele schilder begeleid in diens eigen proces, en waarin ik help de weg te vinden in de kunsten en help in het bewustworden van een kunstenaars-identiteit. . Ik geef ook tekenlessen aan de Portretschool, een 2 jaar durende opleiding ter verdieping van het Portretschilderen, per half januari geef ik weer les op de donderdag (Portret)schilderen, en op vrijdagochtend modeltekenen met aandacht voor anatomie en tekenmethodes. 

Ik heb eigen lesmethodes ontwikkeld voor anatomisch tekenen voor kunstenaars, zowel 2- als 3-dimensionaal werkend. In een jaar, 30 lessen + thuis tekenen en studeren, kun je de menselijke anatomie tekenen en begrijpen. Ik bied deze lessen aan voor Academies en voor prive groepen op verzoek. 


Op de Klassieke Academie in Groningen geef ik anatomie in het eerste jaar, vakscholing 1. Ook geef ik modeltekenen bij de cursussen op de donderdagochtend, in de eerste helft van het lesjaar.
 

Hieronder zie je een link naar lesportretten van enkele van mijn studenten aan de Klassieke Academie te Groningen. 

Bekijk in de link onder de afbeeldingen het werk van studenten Basis-, Vak- & Masterscholing Schilderkunst, onder andere werk uit de anatomielessen van Annelies Middel.

bottom of page